Csomagolás

technika

Csomagolástechnikai szolgáltatásunk keretein belül egyedi fémtárolók, kalodák tervezését, fejlesztését, gyártását, karbantartását vállaljuk.

Tárolók tervezése /
fejlesztése / gyártása

Egyedi fémtárolókat (kaloda vagy németül sonderladungsträger), tervezünk és szériában gyártunk a termékek állagmegóvása érdekében a belső anyagmozgatás illetve egyik telephelyről a másik telephelyre történő szállítása során.

Igény esetén vállaljuk csak a koncepció kialakítását a teljes tervdokumentációval (3D modell + 2D szerelési rajzok) és a prototípus legyártását is vagy
már meglévő tárolóinak továbbfejlesztését. Mindegyik feladat izgalmas számunkra.

Tervezés során mindig kiemelt figyelmet fordítunk

  • az ergonómiára vagyis a minél egyszerűbb, fizikailag könnyebb ki -és betöltési folyamatra
  • a minőségügyi kockázatokra vagyis a transzport illetve ki -és betöltési folyamat során ne sérülhessen maga a termék
  • valamint úgy tervezzük meg a tároló belső részét, hogy amennyire csak lehetséges univerzális legyen és minél több terméket tudjunk kockázatmentesen szállítani benne.

Tervezés során használt anyagok

  • zártszelvény, különböző fémprofilok (hajlított, lézervágott, stancolt), öntvény, gázrugó, forgó mechanizmus, zárszerkezet, kuplung szerkezet
  • többrétegű kartonplaszt, elválasztók, egyedi plasztikbakok, termoplasztikus műanyag, VDA címketartó, barkód címkék
  • EPP (expandált polipropilén), habszivacs (poliuretán), egyedi gumibakok, gumival bevont fémelemek

Amit teszünk az ön megelégedettségéért

Extra gyors tervezés

Gyors koncepció kialakítás interaktív 3D PDF-en keresztül, 3D modell és szerelési rajzok elkészítése.

Maximális gyorsaság

Árajánlatadás maximum 1-5 napon belül tervezés bonyolultságától függően, mert a gyorsaság már ebben a kezdeti fázisban is számít.

1-2-3 műszakban

vagy akár hétvégén történő igény szerinti gyártás egyéb járulékos költség nélkül, amikor extra gyorsan szükség van a készülékre.

Biztonsági mentések

Az elkészült tervdokumentációról biztonsági mentéseket készítünk. Későbbi véletlen vagy nem jól működő Ügyfél által történő módosítás gyors helyreállítása a biztonsági mentés használatával a legegyszerűbb.

Ügyfélkapu biztosítása

A könnyebb nyomon követhetőségért honlapunkon felhasználónév és jelszóval védett ügyfélkapun keresztül letöltheti az összes megrendelt projekt dokumentumait, valamint a mesterlistán keresztül nyomon követheti a projektek aktuális státuszait.

Rendelkezésre állás

Elérhetőség telefonon / emailben hétköznaponként 8:00 és 22:00 között az elkészített termékkel kapcsolatos kérdés esetén szakembereink állnak rendelkezésére.

fémtárolók preventív karbantartása/felújítása

  • Sajnos a tárolók mennyiségének tervezésénél nem mindig veszik figyelembe, hogy minimum +10%-nyi lefedettséget érdemes biztosítani. Miért szükséges ez a többletmennyiség?
    Mert a tárolók anyagmozgatása, használata során sérülhetnek (leginkább targoncavilla által) vagy egy idő után a mozgó, forgó, támasztó alkatrészek elkophatnak, elöregedhetnek és nem fogják tudni ellátni a funkcióikat, rosszabb esetben magában a termékben is kárt tudnak okozni. Főleg a festett, lakkozott dizájn felületű termékek tárolásánál fontos!
  • Reaktív módon a sérült tárolókat zárolni kell (ezért kell a minimum +10%-nyi mennyiség, hogy az anyagáramlást, kiszállítást ne akadályozza a hiány) és elvégezni rajta a javítást, felújítást vagy…
  • a profibb cégek proaktív módon eleve kisorolnak bizonyos mennyiségű tárolót, bizonyos időközönként preventív ellenőrzésre és szükségszerű karbantartásra még mielőtt a baj megtörténne.
  • A tapasztalat azt mutatja, hogy a preventív karbantartás költsége bár első ránézésre többnek tűnhet (de jobban tervezhető) DE ha figyelembe vesszük, hogy esetleges tárolóból eredő termékselejteket (karcok, sérülések a felületén) illetve rosszabb esetben a Vevőnél sormegállást vagy CSL, QHELP, SLC státuszt tudunk megakadályozni akkor a költsége elenyésző és ahogy írtuk jobban is tervezhető. Ezt már egyre több autóipari cég felismerte és ezért alkalmazza a preventív karbantartást az adhoc reaktív javítás helyett.
  • 2016-ban kialakítottuk a sztenderdizált karbantartási rendszerünket, amellyel képesek vagyunk fémtárolók preventív és reaktív karbantartását egyaránt nagy gyorsasággal és hatékonysággal rendszer szinten elvégezni a saját vagy Ügyfelünk telephelyén. A rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük az IATF16949 és a VDA releváns követelményeit is.
  • A karbantartott tárolók élettörténetét, útját nyomon tudjuk követni Ügyfelünkkel együtt szoftveresen vagy Ügyfélkapunkon keresztül.
  • A karbantartás folyamatát magát videós munkautasításban rögzítjük, így sokkal hatékonyabban tudják megtanulni új munkatársaink is a folyamatokat.
  • Munkatársaink minősített hegesztők, szerszámlakatosok NKH-s targoncás jogosítvánnyal, mérnöki koordinációval és Ügyfél kapcsolattartással.
  • A cserealkatrészek felhasználását, nyomonkövetését napra készen tartjuk a készletnyilvántartó programunkkal.
  • Az összes dokumentumunkat, adatot titkosított felhőben tároljuk napi biztonsági mentéssel.
  • Folyamatosan figyeljük, hogy hogyan tudnánk a fémtárolókat (kalodákat) fejleszteni és ezeket a javaslatokat meg is osztjuk Ügyfeleinkkel.
  • Ha az Ügyfelünk vevője auditálni szeretné a karbantartási folyamatunkat akkor sem kell az Ügyfelünknek megijednie, hogy egy “garázsba” vagy régi “lepukkant” telephelyre viszi a vevőjét. Már jó pár auditon sikeresen túl vagyunk és várjuk az Ügyfelünket és vevőjét is az “A” kategóriás új építésű, tiszta és rendezett csarnokunkban ahol a folyamatainkat autóipari lean szemlélettel építettük fel.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Ha bármilyen további kérdése lenne a csomagolástechnikai szolgáltatásunkkal kapcsolatban vagy árajánlatot szeretne kérni akkor azt itt megteheti az űrlap kitöltésével vagy hívja a +3630/558-8572-es telefonszámot, ahol munkatársaink készséggel állnak az ÖN rendelkezésére.