PPAP (Termékjóváhagyás)

dátum

2023. Már. 22 - 2023. Már. 24
Expired!

időpont

09:00 - 16:30

helyszín 2

Létszám
Max.:30 fő - Min.: 4 fő

helyszín 3

Szint
Középfok

helyszín

Harmónia utca
Kecskemét, Trafó utca 1.
igen
igen

A képzésről

A képzés az AIAG PPAP (Production Part Aproval Process) elvei alapján történő elsőminta jóváhagyási folyamatot valamint a német szabvány alapú VDA2 jóváhagyási folyamatot ismerteti, amely a termék elfogadási specifikációit és annak megfelelősségét jelenti a szériagyártás megkezdése előtt. A PPAP folyamat egyes lépései és azok tartalmi elemei kerülnek ismertetésre. Az autóiparnak megfelelő elsőminta termékjóváhagyás készítésével kapcsolatos ismeretek gyakorlati elkészítéséhez szükséges részletességgel kerülnek feldolgozásra. A tanfolyam azokat a követelményeket és alapismereteket is tárgyalja, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy autóipari beszállító sikeresen tervezze meg és fogadtassa el termékét és ezáltal az azt előállító folyamatot az Ügyfelével.

Részvételi díj

150.000 Ft + Áfa / 1 fő
300.000 Ft + Áfa / 2 fő
450.000 Ft / 3 fő helyett 405.000 Ft + Áfa / 3 fő
600.000 Ft / 4 fő helyett 480.000 Ft + Áfa / 4 fő
Opció: Nyomtatott színes tananyag: 15.000 Ft + ÁFA / fő
Fizetési mód: Előre utalás
Opció: Elektronikus tananyag nem szerkeszthető formában (pdf): 185.500 Ft + ÁFA
Opció: Elektronikus tananyag szerkeszthető formátumban (powerpoint): 265.000 Ft + ÁFA
Tananyag a képzés után külön is megvásárolható.

Kiknek ajánljuk

Elsősorban autóipari beszállító vállalatnál dolgozó munkatársaknak, akik bármilyen módon érintettek a PPAP csomag elkészítésében. Mérnökségen, minőségirányítási osztályon dolgozó munkatársaknak, folyamatmérnököknek, program/projektmenedzsereknek, belső auditoroknak (kötelező elem), külsős tanácsadóknak. Másodsorban azoknak a vállalatoknak, akik autóipari beszállítókká szeretnének válni és az ehhez szükséges folyamat minden elemét, így a PPAP-hoz kötődő elméleti és gyakorlati tudást is szükséges megszerezniük.

Miről fog szólni a képzés (rövid tematika)

 • PPAP/VDA2 célja, alkalmazási területe
 • PPAP/VD2 szabályai
 • PPAP/VDA2 elkészítésének folyamata lépésről lépésre
 • PPAP/VDA2 alfolyamatainak megismerése (18db)
 • PPAP-pel, VDA2-vel szemben támasztott követelmények
 • PPAP – APQP kapcsolata
 • Írásbeli vizsga

Módszer

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

Vizsga és tanúsítvány

A képzés zárásaként minden résztvevő írásbeli számonkérésen vesz részt, amelynek módszere teszt és nyitott kérdések. Az írásbeli számonkérés értékelése százalékos formában történik, ahol legalább a 70%-os teljesítményt kell elérni a képzés sikeres teljesítéséhez. Amennyiben egy résztvevő a minimálisan szükséges 70%-os eredményt nem éri el, úgy helyben szóbeli vizsgát tehet. Amennyiben a szóbeli vizsgát sem sikerül teljesítenie, úgy írásbeli pótvizsgát kell tennie egy másik időpontban. Amennyiben a pótvizsga is sikertelen, a teljes képzést meg kell ismételnie.

Mit tartalmaz a képzés

A részvételi díj tartalmazza a következőket:

 • jó hangulatú, élményekkel teli hatékony tréninget, amelyet több mint 15 éves autóipari tapasztalattal rendelkező munkatársunk tart és folyamatosan fejleszt az előadások tapasztalatai alapján
 • az ebédet (svédasztalos hidegtál), napi 2 kávészünetet, aprósüteményt, üdítőket (helyszíni tréning esetén)
 • opcionálisan színes oktatási munkafüzetet amelybe jegyzetelhet is a tréning során
 • oklevelet sikeres vizsga elvégzése esetén
 • 5% kedvezményt bármelyik további képzésünk árából, amennyiben 6 hónapon belül kerül megrendelésre

Szállodai szobafoglalás igényét kérjük, a jelentkezési lapon feltüntetni szíveskedjen! Igény esetén segítünk a foglalásban.

Általános feltételek

Általános feltételek:

 1. A jelentkezéskor, illetve egy-másfél héttel a képzés megkezdése előtt visszaigazolja a képzésen való részvételüket.
 2. A tanfolyam kezdete előtt 4-10 munkanappal a részvétel lemondása esetén a Solman Hungary Kft. a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult az alábbiak szerint:
  1. Lemondást csak írásban fogadunk el!
  2. Amennyiben a képzést 6 hónapon belül elindítjuk, és azon a megrendelő részt vesz, úgy a befizetett képzési díjat beszámítjuk.
  3. Amennyiben a képzés 6 hónapon belül nem indul, vagy azon a megrendelő nem jelenik meg úgy a képző a fent leírtak szerinti összegre jogosult.
 3. A Solman Hungary Kft. a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó biztosítása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a megrendelőkkel egyezteti.