Akkreditált kalibrálás és bérmérés

By 2020.05.12.június 5th, 2020Egyéb kategória

Ha kapacitás, megfelelő szakmai kompetencia vagy eszköz erőforrás hiányunk miatt külső akkreditált labort kell választanunk a termékeink bemérésére, vagy mérőeszközeinket szeretnénk külső laborral kalibráltatni akkor a következő kérdéseket kell szem előtt tartani:

Ami talán a LEGFONTOSABB.
A kiválasztott akkreditált labor valóban rendelkezik akkreditált eljárással egyedi méretek bemérésére, vagyis tényleg akkreditált a labor termékek, készülékek, szerszámok bemérésére vagy egyébként csak pl. tolómérő, idomszer stb. kalibrálására?

Ezt a tanúsítvány részletező okiratából lehet látni. Minden esetben kérjük be a labortól ha nincs fent a honlapon.

Például cégünkön kívül nem ismerünk hazánkban olyan labort amelyik hivatalosan akkreditált eljárással rendelkezik termékek, készülékek, szerszámok bemérésére csuklókaros mérőgéppel!

Érdemes a NAH oldalán (nah.gov.hu) is leellenőrizni, hogy létező laborról van-e szó.

Milyen kérdéseket érdemes még feltenni?

  1. A kalibráló labor milyen gyorsan tudja megszervezni a termékek, mérőeszközök logisztikáját?
  2. Ha kérek egy árajánlatot a kalibráló labortól, akkor még aznap kapok választ vagy akár több napot is kell várnom vagy hívogatnom?
  3. Szükség esetén tud biztosítani akár hétvégi vagy több műszakos bemérést, kalibrálást?
  4. A termék bemérési eredményeket egy pdf-ben fogom megkapni amiből még nekem kell átmásolni az adatokat a kívánt vevői vagy saját formátumomba, vagy ezt is megteszi (sok időt megspórolva nekünk)?
  5. Ha hívom, elérhető, tud nekem szakmai segítséget adni akár egy esetleges vevővel történő megbeszélésen a bemért termékekkel kapcsolatban?
  6. Rendelkezik valamilyen biztonságos (https) ügyfélkapuval a honlapján ahol el tudom bármikor érni a projektek eredményeit és hab lenne a tortán ha ott fájl feltöltési lehetőség is lenne, hogy a 3D modelleket (akár több 10 megás fájlok) ne a mammutmail, toldacuccot és stb honlapon keresztül kelljen küldeni ha nem rendelkezek megfelelő titkosított fájl küldési lehetőséggel?
  7. Rendelkezik valamilyen mérőeszközfelügyelő szoftverrel amit akár én is elérhetek?