APQP (Minőségtervezés)

Létszám
Max. 10 fő
Szint
Középfok
Időtartam
2 nap
Helyszín
Ügyfél telephelyén

A képzésről

A képzés az APQP (Advanced Product Quality Planning) elvei alapján történő minőségtervezési folyamatot ismerteti, amely a termék megvalósítását jelenti a koncepció megszületésétől a termék előállítási folyamat megtervezéséig. A tervezési folyamat egyes lépései és azok tartalmi elemei kerülnek ismertetésre. A Minőségtervezés, mint projektmenedzsment készítésével kapcsolatos ismeretek gyakorlati elkészítéséhez szükséges részletességgel kerülnek feldolgozásra. A tanfolyam azokat a követelményeket és alapismereteket is tárgyalja, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy autóipari beszállító sikeresen tervezze meg és fogadtassa el termékét és az azt előállító folyamatot az Ügyfelével.

Részvételi díj

Nyílt képzés esetén:

80.000 Ft + Áfa / 1 fő
160.000 Ft + Áfa / 2 fő
240.000 Ft / 3 fő helyett 210.000 Ft + Áfa / 3 fő
320.000 Ft / 4 fő helyett 280.000 Ft + Áfa / 4 fő
Fizetési mód: Átutalás

Kihelyezett képzés esetén:

Keressen minket egyedi ajánlatunkért.

Kiknek ajánljuk

Elsősorban autóipari beszállító vállalatnál dolgozó munkatársaknak, akik bármilyen módon érintettek az APQP által. Mérnökségen, minőségirányítási osztályon dolgozó munkatársaknak, folyamatmérnököknek, program/projektmenedzsereknek, belső auditoroknak (kötelező elem), külsős tanácsadóknak.

Másodsorban azoknak a vállalatoknak, akik autóipari beszállítókká szeretnének válni és az ehhez szükséges folyamat minden elemét, így az APQP-hez kötődő elméleti és gyakorlati tudást is szükséges megszerezniük.

Miről fog szólni a képzés (rövid tematika)

 • APQP minőségtervezés alapjai
 • APQP minőségtervezés a szabványokban
 • Ellenőrzőlisták, minták
 • APQP minőségtervezési folyamat
 • APQP minőségtervezési fázisok részletezése
 • APQP minőségtervezési folyamatok lezárása (Sign-off, Ramp up fázis)
 • Írásbeli vizsga

Módszer

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

Vizsga és tanúsítvány

A képzés zárásaként minden résztvevő írásbeli számonkérésen vesz részt, amelynek módszere teszt és nyitott kérdések. Az írásbeli számonkérés értékelése százalékos formában történik, ahol legalább a 70%-os teljesítményt kell elérni a képzés sikeres teljesítéséhez. Amennyiben egy résztvevő a minimálisan szükséges 70%-os eredményt nem éri el, úgy helyben szóbeli vizsgát tehet. Amennyiben a szóbeli vizsgát sem sikerül teljesítenie, úgy írásbeli pótvizsgát kell tennie egy másik időpontban. Amennyiben a pótvizsga is sikertelen, a teljes képzést meg kell ismételnie.

Mit tartalmaz a képzés

A részvételi díj tartalmazza a következőket:

 • jó hangulatú, élményekkel teli hatékony tréninget, amelyet több mint 15 éves autóipari tapasztalattal rendelkező munkatársunk tart és folyamatosan fejleszt az előadások tapasztalatai alapján
 • színes oktatási munkafüzetet amelybe jegyzetelhet is a tréning során
 • oklevelet sikeres vizsga elvégzése esetén

Általános feltételek

Általános feltételek:

 1. A jelentkezéskor, illetve egy-másfél héttel a képzés megkezdése előtt visszaigazolja a képzésen való részvételüket.
 2. A tanfolyam kezdete előtt 4-10 munkanappal a részvétel lemondása esetén a Solman Hungary Kft. a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult az alábbiak szerint:
  1. Lemondást csak írásban fogadunk el!
  2. Amennyiben a képzést 6 hónapon belül elindítjuk, és azon a megrendelő részt vesz, úgy a befizetett képzési díjat beszámítjuk.
  3. Amennyiben a képzés 6 hónapon belül nem indul, vagy azon a megrendelő nem jelenik meg úgy a képző a fent leírtak szerinti összegre jogosult.
 3. A Solman Hungary Kft. a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó biztosítása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a megrendelőkkel egyezteti.