Autóipari alapismeretek

Létszám
Max. 10 fő
Szint
Középfok
Időtartam
2 nap
Helyszín
Ügyfél telephelyén

A képzésről

A résztvevők betekintést nyerhetnek az autóipari követelményrendszerek világába, mechanizmusaiba, felépítésébe minőségirányítási és gazdasági szemmel is. Megismerhetik mélyebben az IATF 16949 követelmény rendszerét, a tanúsító auditálásra vonatkozó szabályokat és hogy milyen alapvető technikákat (Core Tools) kell alkalmazni amelyek segítik a vállalati rendszereink felépítését, bevezetését az autóipari minőségirányítás mindenre kiterjedő feladataihoz. Továbbá és nem utolsó sorban támogatja a munkatársakat, hogy egy komplett rendszerben lássák az autóipari követelményeket.

Részvételi díj

Nyílt képzés esetén:

80.000 Ft + Áfa / 1 fő
160.000 Ft + Áfa / 2 fő
240.000 Ft / 3 fő helyett 210.000 Ft + Áfa / 3 fő
320.000 Ft / 4 fő helyett 280.000 Ft + Áfa / 4 fő
Fizetési mód: Átutalás

Kihelyezett képzés esetén:

Keressen minket egyedi ajánlatunkért.

Kiknek ajánljuk

Elsősorban autóipari beszállító vállalatnál bármilyen területen dolgozó munkatársaknak. Ennek a képzésnek a kivonata akár a vállalatok orientációs tréningjeinek részét is képezhetné. Másodsorban azon a vállalatok részére, akik autóipari beszállítókká szeretnének válni és az ehhez szükséges folyamat minden elemét, így az autóipari alapismereteket és annak részleteit is szükséges megszerezniük.

Miről fog szólni a képzés (rövid tematika)

 • Autóipari minőségirányítási fejlődése
 • ISO TS 16949 alapok, követelmény rendszer
 • Vevői követelmények
 • Core Tools alapok
 • “Rules” alapok, tanúsító auditálás szabályai
 • Autóipari folyamatszemlélet
 • Dokumentációs rendszer
 • Írásbeli vizsga

Módszer

Gyakorlatorientált, intenzív képzési tevékenység, előadások, esettanulmányok és azok feldolgozása, csoportmunka, csoportonkénti prezentáció, írásos tananyag valamint egyéni felkészülés.

Vizsga és tanúsítvány

A képzés zárásaként minden résztvevő írásbeli számonkérésen vesz részt, amelynek módszere teszt és nyitott kérdések. Az írásbeli számonkérés értékelése százalékos formában történik, ahol legalább a 70%-os teljesítményt kell elérni a képzés sikeres teljesítéséhez. Amennyiben egy résztvevő a minimálisan szükséges 70%-os eredményt nem éri el, úgy helyben szóbeli vizsgát tehet. Amennyiben a szóbeli vizsgát sem sikerül teljesítenie, úgy írásbeli pótvizsgát kell tennie egy másik időpontban. Amennyiben a pótvizsga is sikertelen, a teljes képzést meg kell ismételnie.

Mit tartalmaz a képzés

A részvételi díj tartalmazza a következőket:

 • jó hangulatú, élményekkel teli hatékony tréninget, amelyet több mint 15 éves autóipari tapasztalattal rendelkező munkatársunk tart és folyamatosan fejleszt az előadások tapasztalatai alapján
 • színes oktatási munkafüzetet amelybe jegyzetelhet is a tréning során
 • oklevelet sikeres vizsga elvégzése esetén

Általános feltételek

Általános feltételek:

 1. A jelentkezéskor, illetve egy-másfél héttel a képzés megkezdése előtt visszaigazolja a képzésen való részvételüket.
 2. A tanfolyam kezdete előtt 4-10 munkanappal a részvétel lemondása esetén a Solman Hungary Kft. a képzési díj 50%-ára, 3 munkanapon belüli lemondás esetén a teljes képzési díjra jogosult az alábbiak szerint:
  1. Lemondást csak írásban fogadunk el!
  2. Amennyiben a képzést 6 hónapon belül elindítjuk, és azon a megrendelő részt vesz, úgy a befizetett képzési díjat beszámítjuk.
  3. Amennyiben a képzés 6 hónapon belül nem indul, vagy azon a megrendelő nem jelenik meg úgy a képző a fent leírtak szerinti összegre jogosult.
 3. A Solman Hungary Kft. a képzési időpontok változtatási jogát fenntartja abban az esetben, ha a jelentkezők száma nem elegendő a képzés indításához, vagy amennyiben az előadó biztosítása elháríthatatlan akadályba ütközik. Az új időpont kijelölését a megrendelőkkel egyezteti.