Sajtóközlemény – GINOP PLUSZ-1.2.1-21

By 2022.07.30.szeptember 14th, 2022Egyéb kategória

A Solman Hungary Kft. szolgáltatásaink fejlesztésére 56,16 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi Terv Plusz program keretében.

A Felhívás célja, hogy a támogatás révén modern technológiák beszerzésére, a korszerű infrastrukturális feltételek megteremtésére és digitalizált üzleti és termelési folyamatok kialakítására kerüljön sor, aminek révén a fejlesztést megvalósító vállalkozások körében javuljon az erőforrás-hatékonyság és/vagy az előállított termékek/szolgáltatások minősége, ez pedig magasabb termelékenységi szinthez vezessen. Mindezekkel a felhívás a kormány iparpolitikai célkitűzéseinek teljesülését is szolgálja. A felhívás keretében olyan fejlesztések támogatására kerülhet sor, amelyek illeszkednek 2021-2027-es időszakra szóló Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) célrendszeréhez, amelyhez kapcsolódóan – a pályázati felhívás céljaiból következően – minden támogatott fejlesztés egyéb, speciális térségi – kistérségi fejlesztési területnek, az adott kistérség gazdasága szempontjából kiemelt egyedi ágazati fejlesztésnek minősül.

A beruházás a bérmérési, kalibrálási kapacitások bővítésére, fejlesztésére került felhasználásra.

A fejlesztéssel a Solman Hungary Kft. talán Magyarországon egyedülálló bérmérési kapacitással fog rendelkezni az akkreditált laborok közül a precíziós hosszméréstechnika területén.

Többek között így már összesen 3db 3D koordináta mérőgéppel akár több műszakban biztosítható a bérmérés a kecskeméti telephelyen, amikor nagyon sürgős lenne a bemérés (szerszám áttelepítések validálása, PPAP csomagok, 100% tűzfal – termék paraméter bemérés, bejövő áru ellenőrzés kiszervezése részben vagy egészben) Ügyfeleink számára.

A Felhívás megnevezése: A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

A projekt címe: A Solman Hungary Kft. szolgáltatásainak fejlesztése a GINOP PLUSZ-1.2.1-21 pályázat keretében

A projekt megvalósításának helyszíne: 6000 Kecskemét, Trafó u. 1.

A fejlesztés a tervezett 2022.07.29. határidőn belül sikeresen megvalósult.